5 novic za dvig kakovosti življenja – september 2021

13.09.2021

Septembrskih 5 novičk je tu:

1. Pričenja se Oslo Innovation Week 2021 med 27. in 30. septembrom, ki bo potekal preko spleta. Vabljeni na več kot 60 dogodkov vsi, ki se ukvarjate z rešitvami za bolj trajnostna mesta prihodnosti:

https://oiw.no/why-attend

2. Goethe Institut vabi 16.9.2021 k spletnemu pogovoru z avtorjem Jensem Hauserjem in umetnico Lauro Beloff v sklopu projekta, pri katerem raziskujejo, kako ljudje doživljamo in komuniciramo o vremenu in klimatskih spremembah:

https://www.goethe.de/ins/gb/en/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=22277483

3. The Compost Research and Education Foundation že več let prireja natečaj za poster o kompostiranju, k oblikovanju posterja za leto 2022 vabljeni vsi kreativci, ki vas ta tema navdušuje, rok za prijavo je 1. novembra 2021:

https://www.compostfoundation.org/ICAW/ICAW-Poster-Contest

4. Vse več finskih organizacij si prizadeva zmanjšati ogljični odtis. Mednarodna agencija za energijo (IEA) je Finsko uvrstila v eno izmed vodilnih držav glede energetskih raziskav ter razvoja in začetnico uporabe lesnega biogoriva druge generacije:

https://www.goodnewsfinland.com/finnish-organisations-have-fingers-in-many-decarbonisation-pies/

5. Mnogi gledajo na glodalce kot na veliko težavo, najnovejša raziskava pa ocenjuje, da bi mali sesalci, kot so miši, ježi, voluharji in razni glodalci tudi potrebovali zaščito, zato moramo spremeniti naš pogled:

https://therevelator.org/mice-hedgehogs-voles-conservation/