Ustvarjalni poziv – Mednarodno leto zdravja rastlin 2020

14.04.2020

Leto 2020 je mednarodno leto zdravja rastlin. Zdrave rastline prinašajo zdravje nam ter drugim bitjem. So tudi osnova, da lahko ustvarjamo jedi in s tem kulturo prehranjevanja. Toda podnebne spremembe, genetsko modificiranje, velike količine umetnih škropiv vplivajo na raznovrstnost rastlin ter okolje v širšem smislu. Je prihodnost pridelave rastlin lahko taka, da bo istočasno lahko zdrava tako rastlina in mi kot tudi druga bitja in ekosistemi?

Pozivamo vas k ustvarjanju vašega videnja zdravja rastlin. Lahko je to zdrava rastlinska jed, ki jo obožujete, vaš vrt, na katerem na zdrav način pridelujete rastline, ali posamične rastline, ki jih uporabljate za različne namene v kozmetiki ali pri zdravljenju. Kakšen je pomen zdravih rastlin v slovenski kulinarični dediščini? Kako sodelujete z drugimi ljudmi glede zdravja rastlin? In kako z drugimi bitji? Poznate prijaznejše rešitve za »škodljivce« in »plevel«? In kako dostopate do zdravih rastlin v času ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa?

Do 15.5.2020 zbiramo vaše risbe ali fotografije z naslovom in opisom, kaj predstavljajo, na email drustvo.sferikon@gmail.com. Sprejemamo izdelke v 3 starostnih kategorijah: a) do 15 let, b) 15 do 30 let in c) nad 30 let, zato pripišite tudi kategorijo.

Objavili jih bomo na Facebook profilu https://www.facebook.com/DrustvoSferikon/ ter spletni strani www.sferikon.org.

S pošiljanjem gradiva po emailu se strinjate z javno uporabo gradiva za deljenje na družbenem omrežju ter spletni strani Društva za dvig kakovosti življenja Sferikon.