Vabilo h kreativnemu projektu v italijanski občini San Vendemiano

8.10.2017

Skupaj z neprofitno skupino iz italijanske občine San Vendemiano na severovzhodu Italije, ki že sedem let organizira razne ozaveščevalne prireditve, vabimo v kreativni projekt: v času 8. festivala različnih kultur »La festa dei popoli« prihodnje leto v maju 2018 bo izvedena razstava otroških risb na bombažne tkanine na temo »Prihodnost«. Izdelki bodo razobešeni po ulicah San Vendemiana, k projektu pa želijo privabiti otroke iz več držav.

Na festivalu potekajo javne konference, glasbene predstave, tradicionalni ljudski plesi, kulturne izmenjave in delavnice. Različna tuja združenja preko predstav na odru, prikazov tradicionalnih umetnosti, obrti in narodnih noš ter z degustacijo tradicionalne hrane in pijače posredujejo informacije o svoji lastni kulturi in državi.

 

Za razstavo potrebujemo risbe na kosu bele bombažne tkanine v velikosti 50 x 70 cm, pri čemer so lahko uporabljene vse vrste barv, ki so primerne za ta material. Lahko se reciklira stara posteljnina ali druga tkanina, ki jo imamo doma, risba pa naj bo usmerjena navpično. Otroci naj preko risb predstavijo svojo idejo o prihodnosti, kako si jo predstavljajo.

Slovenske izdelke bomo zbirali do marca 2018, za več informacij pa nas kontaktirajte na email drustvo.sferikon[at]gmail.com

 

Originalno vabilo v italijanščini:

Lettera-presentazione-lenzuolini

Vabilo v angleščini:

presentazione-progetto-lenzuolini-english

(Vabilo in fotografije so last skupine Gruppo Festa dei Popoli San Vendemiano, kakršnokoli kopiranje in spreminjanje ni dovoljeno)